Contact Form

 

Οι «Τερμίτες» ξανά μαζί μετά από 32 χρόνια στο Ηρώδειο

                     I.M.M.A
International Music Member Association


Οι «Τερμίτες» ξανά μαζί μετά από 32 χρόνια στο Ηρώδειο

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αντώνης Μιτζέλος και η παρέα τους θα παρουσιάσουν ολοκληρωμένο τον «Αρμαγεδδώνα» το πρώτο τους δίσκο το 1982.
Ηταν το 1982 όταν οι Τερμίτες (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – φωνή, κιθάρα, Παύλος Κιρκιλής – ακουστική κιθάρα, Δημήτρης Βασαλάκης – ηλεκτρικό μπάσο – και Αντώνης Μιτζέλος – σόλο κιθάρα) κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο από την ελληνική Polygram με τη ροκ ετικέτα της Vertigo και με τη στήριξη του Γιάννη Πετρίδη. Τίτλος του «Armageddon». Ο δίσκος – το εξώφυλλο του οποίου είχε φιλοτεχνήσει ο Αριστομένης Τσολάκης - αρχικά πούλησε μόλις 400 κομμάτια. Το έργο μπορεί να μην συμβάδιζε με τη μόδα της εποχής, αποδείχτηκε, όμως, διαχρονικό.

Από μόλις 400 κομμάτια στη σφαίρα του μύθου....
Ο «Αρμαγεδδών» στο πέρασμα των χρόνων δημιούργησε το δικό του μύθο. Εκτός από τη  συλλεκτική του αξία που ολοένα και αυξάνεται, η καλλιτεχνική του δυναμική  αναγνωρίζεται διεθνώς. Από τη Γερμανία μέχρι την Αυστραλία και από την Κίνα μέχρι το Μεξικό θεωρήθηκε ως ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του progressive και του ethnic rock, αλλά και της underground σκηνής. Εδώ και τρεις δεκαετίες διαρκώς ανεβαίνει «υπογείως» στην κορυφή πολλών έγκριτων μουσικών Top 10 του πλανήτη και το κοινό επιτακτικά ζητάει τη δημόσια παρουσίασή του.
Το ραντεβού στο Ηρώδειο-Αφηγητής ο Γιάννης Κότσιρας

Να γιατί οι πάλαι ποτέ «Τερμίτες» και η προγενέστερη εκδοχή τους η «P.L.J.Band», δίνουν ραντεβού την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο 32 χρόνια μετά την πρώτη σύνθεσή του να παρουσιάσουν για πρώτη φορά την ολοκληρωμένη εκδοχή του «Αρμαγεδδώνα». Με αφηγητή και ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα αλλά και τη συμμετοχή ηθοποιών, θα επιχειρηθεί να δοθεί μια νέα διάσταση σε ένα έργο διαχρονικό και σύγχρονο. Στη συνέχεια ο «Αρμαγεδδών» φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει μια παγκόσμια περιοδεία, σε πόλεις που όλες μαζί θα αποτελέσουν τον ιστό μιας πρωτότυπης καλλιτεχνικής συμμαχίας.

Ο «Αρμαγεδδών» και η Αποκάλυψη του Ιωάννη.......
Ο «Αρμαγεδδών» κάθε άλλο παρά ένα συνηθισμένο έργο είναι. Με στιχουργική καταγωγή  από την Αποκάλυψη του Ιωάννη και τις Προφητίες του Ιεζεκιήλ συμβολίζει το τέλος της εποχής μας. Εστιάζει στην τελική αναμέτρηση του καλού με το κακό, στον επερχόμενο ανεξέλεγκτο παγκόσμιο πόλεμο, στην απειλή του χάους και την ολοκληρωτική καταστροφή. Παράλληλα αποτελεί και μια πανάρχαια βεβαιότητα ότι θα ηττηθεί το σκοτάδι και θα νικήσει το φως. Γι' αυτό και η ιδέα του εμπνέει, ενώνει, συσπειρώνει και συστρατεύει. Πέρα από σύνορα κρατών και διαφορές εθνοτήτων.
Σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη ο «Αρμαγεδδών» είναι ο «τόπος» των Προφητειών όπου συγκεντρωμένες οι «υπό των πνευμάτων των δαιμονίων» δυνάμεις «των βασιλέων όλης της οικουμένης» θα δώσουν την τελική μάχη εναντίον των δυνάμεων του Θεού.

Σε ότι αφορά στη μουσική του υπόσταση ο «Αρμαγεδδών» των Τερμιτών κινείται στο ύφος του progressive rock, του psychedelic και του ethnic rock με έντονες αναφορές στη βυζαντινή μουσική και τις βυζαντινές κλίμακες.

http://www.thetoc.gr/

Total comment

Author

John Tsipas

0   comments

Post a Comment

Cancel Reply