Contact Form

 

Στο ''κατώφλι'' του 2011 φαίνεται πως οι περισσότερες ειδήσεις που αφορούν στο διαδίκτυο, κινούνται στον αστερισμό του facebook. Μετά την ανακήρυξη του Mark Zuckerberg από το TIME ως προσώπου της χρονιάς για το 2010, έρχεται τώρα ένας χάρτης μέσα από τον οποίο αναδεικνύεται η διείσδυση της διάσημης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης στις διάφορες περιοχές του κόσμου.
Κατασκευαστής αυτού του χάρτη είναι τεχνικός του facebook Paul Batler, ο οποίος ταξινόμησε γεωγραφικά 500 εκατομμύρια προφίλ μελών της ιστοσελίδας, δημιουργώντας μία οπτική απεικόνιση διαβαθμισμένης φωτεινότητας.

''σπάσαμε'' το χάρτη, για να μπορέσουμε να προβούμε στην εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων.

 Όπως βλέπεται από τις φωτεινότερες περιοχές του κόσμου είναι οι ΗΠΑ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Αμερικανικής Ηπείρου υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ιδίως στα νοτιότερα.























Η Ευρώπη εμφανίζεται κατάφωτη, με φωτεινότερη την κεντρική Ευρώπη και τη Μεγάλη Βρετανία. Αντίθετα η Αφρική φαίνεται αρκετά σκοτεινή, εκτός από την περιοχή της Νοτιοαφρικανικής Δημοκρατίας
και κάποια άλλα μεμονωμένα σημεία. Στην Ελλάδα, εκτός από τις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, η φωτεινότητα είναι συνολικά χαμηλότερη από ότι στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



















Μαύρο σκοτάδι επικρατεί στις περισσότερες χώρες της Ασίας, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Κίνα. Εξαίρεση αποτελούν η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδία και οι νοτιοανατολικές νησιωτικές χώρες.











Στην Αυστραλία η φωτεινότητα είναι αυξημένη στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού, αφού ως γνωστό η χώρα σε πολλά σημεία της είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη. Τέλος, στη Νέα Ζηλανδία η διείσδυση του facebook φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη.
  (www.akous.gr)

Total comment

Author

John Tsipas

0   comments

Post a Comment

Cancel Reply